57 Topwetenschappers en artsen geven schokkende studie over COVID-vaccins vrij en eisen onmiddellijke stopzetting van ALLE vaccinaties

Een groep van 57 vooraanstaande wetenschappers, artsen en beleidsdeskundigen heeft een rapport uitgebracht waarin wordt opgeroepen om de veiligheid en werkzaamheid van de huidige COVID-19-vaccins in twijfel te trekken en roept nu op tot een onmiddellijke stopzetting van alle vaccinprogramma’s. We dringen er bij u op aan om dit vernietigende rapport te lezen en te delen.

Er zijn twee zekerheden met betrekking tot de wereldwijde distributie van Covid-19-vaccins. De eerste is dat regeringen en de overgrote meerderheid van de mainstream media met al hun macht aandringen om deze experimentele medicijnen in zoveel mogelijk mensen te krijgen. De tweede is dat degenen die bereid zijn om de minachting onder ogen te zien die gepaard gaat met het stellen van ernstige vragen over vaccins, cruciale spelers zijn in onze voortdurende poging om de waarheid te verspreiden.

Hieronder kunt u een geavanceerde kopie van dit manuscript in voordruk lezen. Het is voorbereid door bijna vijf dozijn zeer gerespecteerde artsen, wetenschappers en experts op het gebied van overheidsbeleid van over de hele wereld om dringend naar wereldleiders te worden gestuurd, evenals iedereen die betrokken is bij de productie en distributie van de verschillende Covid-19-vaccins die vandaag in omloop zijn.

Er zijn nog veel te veel onbeantwoorde vragen over de veiligheid, werkzaamheid en noodzaak van de Covid-19-vaccins. Deze studie is een bom die door iedereen moet worden gehoord, ongeacht hun opvattingen over vaccins. Er zijn lang niet genoeg burgers die vragen stellen. De meeste mensen volgen gewoon de bevelen van wereldregeringen, alsof ze ons volledige vertrouwen hebben verdiend. Dat hebben ze niet gedaan. Dit manuscript is een stap vooruit op het gebied van verantwoording en het vrije verkeer van informatie over dit cruciale onderwerp. Neem de tijd om het te lezen en deel het op grote schaal.

SARS-CoV-2 massavaccinatie: dringende vragen over vaccinveiligheid die antwoorden vragen van internationale gezondheidsagentschappen, regelgevende instanties, overheden en vaccinontwikkelaars

RoxanaBruno1,Peter McCullough2, Teresa Forcades i Vila3, Alexandra Henrion-Caude4,Teresa García-Gasca5,Galina P. Zaitzeva6, SallyPriester7, MaríaJ. Martínez Albarracín8, AlejandroSousa-Escandon9, Fernando LópezMirones10,Bartomeu Payeras Cifre11,Almudena Zaragoza Velilla10,Leopoldo M. Borini1 , MarioMas1,Ramiro Salazar1 ,Edgardo Schinder1, Eduardo AYahbes1,Marcela Witt1, MarianaSalmeronriva1, PatriciaJ. Chimeno1, PaolaA. Grellet1,Matelda Lisdero1, PamelaMas1,Abelardo J. Gatica Baudo12, ElisabethRetamoza12, OscarBotta13,Chinda C. Brandolino13, JavierSciuto14, Mario CabreraAvivar14, MauricioCastillo15  , Patricio Villarroel15, Emilia P. Poblete Rojas15, Barbara Aguayo15, Dan I. Macías Flores15, Jose V. Rossell16,Julio C. Sarmiento17,Victor Andrade-Sotomayor17,Wilfredo R. Stokes Baltazar18,Virna Cedeño Escobar19 ,Ulysses Arrúa20,Atilio Farina del Río  21,Tatiana Campos Esquivel22, Patricia Callis

1Argentijnse Metadisciplinaire Epidemiologen. Argentinië.
2Baylor Universitair Medisch Centrum. Dallas, Texas, Verenigde Staten.
3Monestir de Sant Benet de Montserrat, Montserrat, Spanje
4INSERM U781 H’pital Necker-Enfants Malades, Université Paris Descartes-Sorbonne Cité, Institut Imagine, Parijs, Frankrijk.
5School voor Natuurwetenschappen. Autonome Universiteit van Querétaro, Querétaro, Mexico.
6Gepensioneerd hoogleraar medische immunologie. Universiteit van Guadalajara, Jalisco, Mexico.
7Artsen voor Waarheid Puerto Rico. Ashford Medisch Centrum. San Juan, Puerto Rico.
8Gepensioneerd hoogleraar klinische diagnostische processen. Universiteit van Murcia, Murcia, Spanje
9Urologist Hospital Comarcal de Monforte, Universiteit van Santiago de Compostela, Spanje.
10Biologen voor Waarheid, Spanje.
11Gepensioneerd bioloog. Universiteit van Barcelona. Gespecialiseerd in Microbiologie. Barcelona, Spanje.
12Centrum voor Integratieve Geneeskunde MICAEL. Mendoza, Argentinië.
13Artsen voor Waarheid Argentinië. Argentijnse Republiek. 14
ArtsenvoorUruguayaanse Waarheid. Oostelijke Republiek Uruguay.
15Artsen voor Vrijheid Chili. Republiek Chili.
16Arts, orthopedisch specialist. Republiek Chili.
17Artsen voor Waarheid Peru. Republiek Peru.
18Artsen voor Waarheid Guatemala. Republiek Guatemala.
19Concepto Azul S.A. Ecuador.
20Artsen voor Waarheid Brazilië. Brazilië.
21Artsen voor Waarheid Paraguay.
22Artsen voor Costa Rica.
23Artsen voor de Boliviaanse Waarheid.
24Doctors for Truth El Salvador.* Correspondentie: Karina Acevedo-Whitehouse, [email protected]

abstract

Sinds het begin van de COVID-19-uitbraak is de race voor het testen van nieuwe platforms die zijn ontworpen om immuniteit te verlenen tegen SARS-CoV-2, ongebreideld en ongekend, wat heeft geleid tot noodvergunningen voor verschillende vaccins. Ondanks de vooruitgang op het gebied van vroege multidrugstherapie voor COVID-19-patiënten, is het huidige mandaat om de wereldbevolking zo snel mogelijk te immuniseren. Het gebrek aan grondige tests bij dieren voorafgaand aan klinische proeven en de toestemming op basis van veiligheidsgegevens die zijn gegenereerd tijdens proeven die minder dan 3,5 maanden duurden, roepen vragen op over de veiligheid van deze vaccins. De onlangs geïdentificeerde rol van SARS-CoV-2 glycoproteïne Spike voor het induceren van endotheelschade die kenmerkend is voor COVID-19, zelfs bij afwezigheid van infectie, is uiterst relevant gezien het feit dat de meeste geautoriseerde vaccins de productie van Spike glycoproteïne bij de ontvangers induceren. Gezien de hoge mate van optreden van bijwerkingen en het brede scala aan soorten bijwerkingen die tot nu toe zijn gemeld, evenals het potentieel voor vaccingestuurde ziekteverbetering, Th2-immunopathologie, auto-immuniteit en immuunontduiking, is er behoefte aan een beter begrip van de voordelen en risico’s van massavaccinatie, met name in de groepen die in de klinische studies zijn uitgesloten. Ondanks oproepen tot voorzichtigheid zijn de risico’s van SARS-CoV-2 vaccinatie geminimaliseerd of genegeerd door gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties. Wij doen een beroep op de noodzaak van een pluralistische dialoog in het kader van het gezondheidsbeleid, waarbij de nadruk wordt leggen op kritische vragen die dringend moeten worden beantwoord als we een wereldwijde uitholling van het vertrouwen van het publiek in wetenschap en volksgezondheid willen voorkomen.

Introductie

Sinds COVID-19 in maart 2020 tot pandemie werd uitgeroepen, zijn wereldwijd meer dan 150 miljoen gevallen en 3 miljoen sterfgevallen gemeld. Ondanks de vooruitgang op het gebied van vroege ambulante, multidrug-therapie voor patiënten met een hoog risico, resulterend in 85% vermindering van COVID-19 ziekenhuisopname en overlijden [1], is het huidige paradigma voor controle massavaccinatie. Hoewel we de inspanningen erkennen die gepaard gaan met de ontwikkeling, productie en noodvergunning van SARS-CoV-2-vaccins, zijn we bezorgd dat risico’s zijn geminimaliseerd of genegeerd door gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties, ondanks oproepen tot voorzichtigheid [2-8].

Vaccins voor andere coronavirussen zijn nooit goedgekeurd voor mensen, en gegevens die zijn gegenereerd bij de ontwikkeling van coronavirusvaccins die zijn ontworpen om neutraliserende antilichamen uit te lokken, tonen aan dat ze de COVID-19-ziekte kunnen verergeren via antilichaamafhankelijke verbetering (ADE) en Th2-immunopathologie, ongeacht het vaccinplatform en de toedieningsmethode [9-11]. Het is bekend dat vaccingestuurde ziekteverbetering bij dieren die zijn gevaccineerd tegen SARS-CoV en MERS-CoV optreedt na virale uitdaging, en is toegeschreven aan immuuncomplexen en fc-gemedieerde virale vangst door macrofagen, die T-celactivatie en ontsteking vergroten [11-13].

In maart 2020 beoordeelden vaccinimmunologen en coronavirusdeskundigen SARS-CoV-2-vaccinrisico’s op basis van SARS-CoV-vaccinproeven in diermodellen. De deskundigengroep concludeerde dat ADE en immunopathologie een echte zorg waren, maar verklaarde dat hun risico onvoldoende was om klinische proeven uit te stellen, hoewel verdere monitoring noodzakelijk zou zijn [14]. Hoewel er geen duidelijk bewijs is voor het optreden van ADE en vaccingerelateerde immunopathologie bij vrijwilligers die zijn geïmmuniseerd met SARS-CoV-2-vaccins [15], hebben veiligheidsonderzoeken tot nu toe deze ernstige bijwerkingen (SAE) niet specifiek aangepakt. Aangezien de follow-up van vrijwilligers niet langer was dan 2-3,5 maanden na de tweede dosis [16-19], is het onwaarschijnlijk dat een dergelijke SAE zou zijn waargenomen. Ondanks 92 fouten in de rapportage kan niet worden genegeerd dat zelfs rekening houdend met het aantal toegediende vaccins, volgens het Amerikaanse Vaccine Adverse Effect Reporting System (VAERS), het aantal sterfgevallen per miljoen toegediende vaccindoses meer dan 10 keer is toegenomen. Wij zijn van mening dat er dringend behoefte is aan een open wetenschappelijke dialoog over vaccinveiligheid in het kader van grootschalige immunisatie. In dit document beschrijven we enkele van de risico’s van massavaccinatie in het kader van de uitsluitingscriteria van fase 3-studie en bespreken we de SAE die is gerapporteerd in nationale en regionale registratiesystemen voor nadelige effecten. We belichten onbeantwoorde vragen en vestigen de aandacht op de noodzaak van een voorzichtigere aanpak van massavaccinatie.

SARS-CoV-2 fase 3 proef uitsluitingscriteria

Op enkele uitzonderingen na sloten SARS-CoV-2-vaccinonderzoeken ouderen uit [16-19], waardoor het onmogelijk was om het optreden van eosinofilie na vaccinatie en verhoogde ontsteking bij ouderen te identificeren. Studies van SARS-CoV-vaccins toonden aan dat geïmmuniseerde oudere muizen een bijzonder hoog risico liepen op levensbedreigende Th2-immunopathologie [9,20]. Ondanks dit bewijs en de uiterst beperkte gegevens over de veiligheid en werkzaamheid van SARS-CoV-2-vaccins bij ouderen, hebben massavaccinatiecampagnes zich vanaf het begin op deze leeftijdsgroep gericht. De meeste studies sloten ook zwangere en zogende vrijwilligers uit, evenals mensen met chronische en ernstige aandoeningen zoals tuberculose, hepatitis C, auto-immuniteit, coagulopathieën, kanker en immuunonderdrukking [16-29], hoewel deze ontvangers het vaccin nu onder het uitgangspunt van veiligheid krijgen aangeboden.

Een ander criterium voor uitsluiting van bijna alle onderzoeken was eerdere blootstelling aan SARS-CoV-2. Dit is jammer omdat het de mogelijkheid ontzegde om uiterst relevante informatie te verkrijgen over ADE na vaccinatie bij mensen die al anti-SARS-Cov-2-antilichamen hebben. Voor zover wij weten, wordt ADE niet systematisch gecontroleerd op een leeftijds- of medische aandoeningsgroep die momenteel het vaccin krijgt toegediend. Bovendien worden, ondanks een aanzienlijk deel van de populatie die al antilichamen heeft [21], tests om de SARS-CoV-2-antilichaamstatus te bepalen vóór toediening van het vaccin niet routinematig uitgevoerd.

Zullen ernstige bijwerkingen van de SARS-CoV-2 vaccins onopgemerkt blijven?

COVID-19 omvat een breed klinisch spectrum, variërend van zeer milde tot ernstige longpathologie en fatale multi-orgaanziekte met inflammatoire, cardiovasculaire en bloedstollingsdysregulatie [22-24]. In die zin zouden gevallen van vaccingerelateerde ADE of immunopathologie klinisch niet te onderscheiden zijn van ernstige COVID-19 [25]. Bovendien veroorzaakt spikeglycoproteïne alleen al bij afwezigheid van het SARS-CoV-2-virus endotheelschade en hypertensie in vitro en in vivo bij Syrische hamsters door angiotensine-converterend enzym 2 (ACE2) te downreguleren en de mitochondriale functie te verminderen [26]. Hoewel deze bevindingen bij mensen moeten worden bevestigd, zijn de implicaties van deze bevinding onthutsend, omdat alle vaccins die zijn toegestaan voor noodgebruik zijn gebaseerd op de levering of inductie van Spike glycoproteïnesynthese. In het geval van mRNA-vaccins en adenovirus-gevectoriseerde vaccins heeft geen enkele studie de duur van spikeproductie bij mensen na vaccinatie onderzocht. Volgens het waarschuwingsprincipe is het parsimonious om te overwegen dat door vaccin geïnduceerde Spike-synthese klinische tekenen van ernstige COVID-19 kan veroorzaken en ten onrechte kan worden geteld als nieuwe gevallen van SARS-CoV-2-infecties. Als dat zo is, kunnen de werkelijke nadelige effecten van de huidige wereldwijde vaccinatiestrategie nooit worden erkend, tenzij studies deze kwestie specifiek onderzoeken. Er is al geen oorzakelijk bewijs van tijdelijke of aanhoudende toename138 van COVID-19-sterfgevallen na vaccinatie in sommige landen (fig. 1) en in het licht van de pathogeniteit van Spike moeten deze sterfgevallen grondig worden bestudeerd om te bepalen of ze verband houden met vaccinatie.

Onverwachte bijwerkingen van SARS-CoV-2-vaccins

Een ander kritiek punt om te overwegen gezien de wereldwijde schaal van SARS-CoV-2 vaccinatie is auto-immuniteit. SARS-CoV-2 heeft talrijke immunogene eiwitten, en alle immunogene epitopen op één na hebben overeenkomsten met menselijke eiwitten [27]. Deze kunnen fungeren als een bron van antigenen, wat leidt tot auto-immuniteit [28]. Hoewel het waar is dat dezelfde effecten kunnen worden waargenomen tijdens natuurlijke infectie met SARS-CoV-2, is vaccinatie bedoeld voor het grootste deel van de wereldbevolking, terwijl naar schatting slechts 10% van de wereldbevolking is geïnfecteerd door SARS-CoV-2, volgens Dr. Michael Ryan, hoofd noodsituaties bij de Wereldgezondheidsorganisatie. We hebben geen bewijs kunnen vinden dat een van de momenteel goedgekeurde vaccins homologe immunogene epitopen heeft gescreend en uitgesloten om potentiële auto-immuniteit als gevolg van pathogene priming te voorkomen.

Sommige bijwerkingen, waaronder bloedstollingsstoornissen, zijn al gemeld bij gezonde en jonge gevaccineerde mensen. Deze gevallen leidden tot de opschorting of annulering van het gebruik van adenovirale gevectoriseerde ChAdOx1-nCov-19 en Janssen vaccins in sommige landen. Er is nu voorgesteld dat vaccinatie met ChAdOx1-nCov-19 kan leiden tot immuuntrombotische trombocytopenie (VITT) gemedieerd door bloedplaatjes activerende antilichamen tegen Bloedplaatjesfactor-4, die klinisch auto-immuun heparine-geïnduceerde trombocytopenie nabootst [29]. Helaas werd het risico over het hoofd gezien bij het autoriseren van deze vaccins, hoewel adenovirus-geïnduceerde trombocytopenie al meer dan tien jaar bekend is en een consistente gebeurtenis is geweest met adenovirale vectoren [30]. Het risico op VITT zou vermoedelijk hoger zijn bij degenen die al risico lopen op bloedstolsels, waaronder vrouwen die orale anticonceptiva gebruiken [31], waardoor het noodzakelijk is voor clinici om hun patiënten dienovereenkomstig te adviseren.

Op populatieniveau kunnen er ook vaccingerelateerde effecten zijn. SARS-CoV-2 is een snel evoluerend RNA-virus dat tot nu toe meer dan 40.000 varianten heeft geproduceerd [32,33] waarvan sommige het antigene domein van Spike glycoproteïne beïnvloeden [34,35]. Gezien de hoge mutatiepercentages zou de door vaccin geïnduceerde synthese van hoge niveaus van anti-SARS-CoV-2-Spike antilichamen theoretisch kunnen leiden tot suboptimale reacties tegen latere infecties door andere varianten bij gevaccineerde personen [36], een fenomeen dat bekend staat als “oorspronkelijke antigene zonde” [37] of antigene priming [38]. Het is onbekend in hoeverre mutaties die sars-cov-2-antigeniciteit beïnvloeden, tijdens de virale evolutie zullen worden vastgesteld [39], maar vaccins kunnen plausibel fungeren als selectieve krachten die varianten met een hogere infectiviteit of overdraagbaarheid aansturen. Gezien de hoge gelijkenis tussen bekende SARS-CoV-2-varianten, is dit scenario onwaarschijnlijk [32,34] maar als toekomstige varianten meer zouden verschillen in belangrijke epitopen, zou de wereldwijde vaccinatiestrategie hebben geholpen een nog gevaarlijker virus vorm te geven. Dit risico is onlangs als een open brief onder de aandacht van de WHO gebracht [40].

discussie

De hier geschetste risico’s vormen een groot obstakel voor de voortzetting van de wereldwijde SARS-CoV-2-vaccinatie. Er is bewijs nodig over de veiligheid van alle SARS-CoV-2-vaccins voordat meer mensen worden blootgesteld aan het 184-risico van deze experimenten, aangezien het vrijgeven van een kandidaat-vaccin zonder tijd om de daaruit voortvloeiende impact op de gezondheid volledig te begrijpen, kan leiden tot een verergering van de huidige wereldwijde crisis [41]. Risicostratificatie van vaccinontvangers is essentieel. Volgens de Britse overheid hebben mensen jonger dan 60 jaar een extreem laag risico om te sterven aan COVID-191 187 . Volgens Eudravigillance komen de meeste ernstige bijwerkingen na SARS-CoV-2-vaccinatie echter voor bij mensen van 18-64 jaar. Van bijzonder belang is het geplande vaccinatieschema voor kinderen van 6 jaar en ouder in de Verenigde Staten en het Vk. Dr. Anthony Fauci voorzag onlangs dat tieners in het hele land begin 2022 in het najaar en jongere kinderen zullen worden gevaccineerd, en het VK wacht op onderzoeksresultaten om te beginnen met vaccinatie van 11 miljoen kinderen jonger dan 18 jaar. Er is een gebrek aan wetenschappelijke rechtvaardiging voor het onderwerpen van gezonde kinderen aan experimentele vaccins, aangezien de Centers for Disease Control and Prevention schat dat ze een overlevingspercentage van 99,997% hebben als ze besmet zijn met SARS-CoV-2. COVID-19 is niet alleen irrelevant als een bedreiging voor deze leeftijdsgroep, maar er is geen betrouwbaar bewijs om de werkzaamheid of effectiviteit van vaccins in deze populatie te ondersteunen of om schadelijke bijwerkingen van deze experimentele vaccins uit te sluiten. In die zin, wanneer artsen patiënten adviseren over de electieve toediening van COVID-19-vaccinatie, is er een grote behoefte om de voordelen en het risico van toediening beter te begrijpen, vooral in onderbelichte groepen.

Concluderend, in het kader van de overhaaste vergunning voor noodgebruik van SARS-CoV-2-vaccins en de huidige lacunes in ons begrip van hun veiligheid, moeten de volgende vragen worden gesteld:

 • Is bekend of kruisreactieve antilichamen van eerdere coronavirusinfecties of door vaccin206 geïnduceerde antilichamen het risico op onbedoelde pathogenese na vaccinatie met COVID-19 kunnen beïnvloeden?
 • Is het specifieke risico van ADE, immunopathologie, auto-immuniteit en ernstige bijwerkingen duidelijk bekendgemaakt aan vaccinontvangers om te voldoen aan de medisch-ethische standaard van begrip van de patiënt voor geïnformeerde toestemming? Zo niet, wat zijn de redenen en hoe kan het worden uitgevoerd?
 • Wat is de reden voor het toedienen van het vaccin aan elk individu wanneer het risico om te sterven aan COVID-19 niet gelijk is tussen leeftijdsgroepen en klinische aandoeningen en wanneer de fase 3-onderzoeken ouderen, kinderen en frequente specifieke aandoeningen uitsloten?
 • Wat zijn de wettelijke rechten van patiënten als ze worden geschaad door een SARS-CoV-2 vaccin? Wie dekt de kosten van medische behandeling? Als claims met overheidsgeld zouden worden afgewikkeld, is het publiek dan ervan op de hoogte gebracht dat de vaccinfabrikanten immuniteit hebben gekregen en is hun verantwoordelijkheid om degenen die door het vaccin zijn geschaad te compenseren overgedragen aan de belastingbetalers?

In het kader van deze zorgen stellen wij voor om massavaccinatie te stoppen en een dringende pluralistische, kritische en wetenschappelijk onderbouwde dialoog over SARS-CoV-2-vaccinatie te openen tussen wetenschappers, artsen, internationale gezondheidsagentschappen, regelgevende instanties, overheden en vaccinontwikkelaars. Dit is de enige manier om de huidige kloof tussen wetenschappelijk bewijs en volksgezondheidsbeleid met betrekking tot de SARS-CoV-2-vaccins te overbruggen. Wij zijn ervan overtuigd dat de mensheid een beter begrip van de risico’s verdient dan wat momenteel wordt aangeprezen als het officiële standpunt. Een open wetenschappelijke dialoog is dringend en onontbeerlijk om uitholling van het vertrouwen van het publiek in wetenschap en volksgezondheid te voorkomen en ervoor te zorgen dat de WHO en de nationale gezondheidsautoriteiten de belangen van de mensheid beschermen tijdens de huidige pandemie. Het is dringend noodzakelijk om het volksgezondheidsbeleid terug te brengen naar evidence-based medicine, op basis van een zorgvuldige evaluatie van het relevante wetenschappelijk onderzoek. Het is noodzakelijk om de wetenschap te volgen.

1 https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-reported-sars-cov-2-deaths-in-england/covid-19-confirmed-deaths-in-england-report

Verklaring inzake belangenconflicten

De auteurs verklaren dat het onderzoek is uitgevoerd zonder commerciële of financiële relaties die kunnen worden opgevat als een mogelijk belangenconflict.

Verwijzingen

 1. McCullough PA, Alexander PE, Armstrong R, et al. Veelzijdige zeer gerichte multidrugsbehandeling van vroege ambulante hoogrisico SARS-CoV-2 infectie (COVID-19). Rev Cardiovasc Med (2020) 21:517–530. doi:10.31083/j.rcm.2020.04.264
 2. Arvin AM, Fink K, Schmid MA, et al. Een perspectief op mogelijke antilichaamafhankelijke verbetering van SARS-CoV-2. Natuur (2020) 484:353–363. doi:10.1038/s41586-020-2538-8
 3. Coish JM, MacNeil AJ. Uit de koekenpan en in het vuur? Due diligence gerechtvaardigd voor ADE in COVID-19. Microben infecteren (2020) 22(9):405-406. doi:10.1016/j.micinf.2020.06.006
 4. Eroshenko N, Gill T, Keaveney ML, et al. Implicaties van antilichaamafhankelijke verhoging van de infectie voor SARS-CoV-2 tegenmaatregelen. Natuur Biotechnol (2020) 38:788–797. doi:10.1038/s41587-020-0577-1
 5. Polen GA. Schildpadden, hazen en vaccins: Een waarschuwing voor de ontwikkeling van SARS-CoV-2-vaccins. Vaccin (2020) 38:4219–4220. doi:10.1016/j.vaccine.2020.04.073
 6. Shibo J. Haast je niet om COVID-19-vaccins en -medicijnen in te zetten zonder voldoende veiligheidsgaranties. Natuur (2000) 579.321. doi:10.1038/d41586-020-00751-9
 7. Munoz FA, Cramer JP, Dekker CL, et al. Vaccin-geassocieerde verbeterde ziekte: Case definitie en richtlijnen voor het verzamelen, analyseren en presenteren van immunisatie veiligheidsgegevens. Vaccin (2021)  https://doi.org/10.1016/j.vaccine.2021.01.055
 8. Cardozo T, Veazey R. Geïnformeerde toestemming openbaarmaking aan proefpersonen van vaccinproeven met een risico op COVID-19-vaccins die de klinische ziekte verergeren. Int J Clin Pract (2020) 28:e13795. doi: 10.1111/ijcp.13795
 9. Bolles D, Long K, Adnihothram S, et al. Een dubbel geïnactiveerd ernstig respiratoir syndroom coronavirusvaccin biedt onvolledige bescherming bij muizen en induceert een verhoogde eosinofiele pro-inflammatoire longrespons bij uitdaging. J Virol (2001) 85:12201–12215. doi:10.1128/JVI.06048-11
 10. Weingartl H, Czub M, Czub S, et al. Immunisatie met gemodificeerd vacciniavirus Ankarabased recombinant vaccin tegen ernstig acuut respiratoir syndroom wordt geassocieerd met verhoogde hepatitis bij fretten. J Virol (2004) 78:12672–12676. doi:10.1128/JVI.78.22.12672-12676.2004272
 11. Tseng CT, Sbrana E, Iwata-Yoshikawa N, et al. Immunisatie met SARS coronavirusvaccins leidt tot longimmunologie op uitdaging met het SARS-virus. PLoS One (2012) 7(4):e35421. doi: 10.1371/journal.pone.0035421
 12. Iwasaki A, Yang Y. Het potentiële gevaar van suboptimale antilichaamresponsen bij COVID-19. Nat Rev Immunol (2020) 20:339–341. doi:10.1038/s41577-020-0321-6
 13. Vennema H, de Groot RJ, Harbour DA, et al. Vroege dood na feline infectieuze peritonitis virus uitdaging als gevolg van recombinante vaccinia virus immunisatie. J Virol (1990) 64:1407-1409
 14. Lambert PH, Ambrosino DM, Andersen SR, et al. Samenvattend consensusverslag voor CEPI/BC 12-13 maart 2020 bijeenkomst: Beoordeling van het risico op ziekteverbetering met COVID-19-vaccins. Vaccin (2020) 38(31):4783-4791. doi:10.1016/j.vaccine.2020.05.064
 15. de Alwis R, Chen S, Gan S, et al. Impact van immuunverbetering op Covid-19 polyklonale hyperimmune globulinetherapie en vaccinontwikkeling. EbioGeneeskunde (2020) 55:102768. doi:10.1016/j.ebiom.2020.102768
 16. Folegatti PM, Ewer KJ, Aley PK, et al. Veiligheid en immunogeniciteit van het ChAdOx1 nCoV287 19 vaccin tegen SARS-CoV-2: een voorlopig rapport van een fase 1/2, enkelblinde, gerandomiseerde gecontroleerde studie. Lancet (2020) 396:467–783. doi:10.1016/S0140-6736(20)31604-4
 17. Polack FP, Thomas SJ, Kitchin N. Veiligheid en werkzaamheid van het BNT162b2 mRNA Covid-19 vaccin. N Engl J Med (2020) 383:2603–2615. doi:10.1056/NEJMoa2034577
 18. Ramasamy MN, Minassian AM, Ewer KJ, et al. Veiligheid en immunogeniciteit van chadox1 nCoV-19 vaccin toegediend in een prime-boost regime bij jong- en oud-volwassenen (COV002): een enkelblinde, gerandomiseerde, gecontroleerde fase 2/3 studie. Lancet (2021) 396:1979–93. doi: 10.1016/S0140-6736(20)32466-1
 19. Chu L, McPhee R, Huang W, et al. mRNA-1273 Studiegroep. Een voorlopig rapport van een gerandomiseerd gecontroleerd fase 2-onderzoek naar de veiligheid en immunogeniciteit van mRNA-1273 SARS-CoV-2-vaccin. Vaccin (2021) S0264-410X(21)00153-5. doi:10.1016/j.vaccine.2021.02.007
 20. Liu L, Wei Q, Lin Q, et al. Anti-spike IgG veroorzaakt ernstig acuut longletsel door scheve macrofaagreacties tijdens acute SARS-CoV-infectie. JCI Inzicht (2019) 4(4):e123158. doi:10.1172/jci.insight.123158.
 21. Ioannidis PA. Infectiesterfte van COVID-19 afgeleid van seroprevalentiegegevens. Stier WHO (2021) 99:19–33F. http://dx.doi.org/10.2471/BLT.20.265892
 22. Martines RB, Ritter JM, Matkovic E, et al. Pathologie en pathogenese van SARS-CoV-2 geassocieerd met fatale coronavirusziekte, Verenigde Staten Emerg Infect Dis (2020) 26:2005-2015. doi:10.3201/eid2609.202095
 23. Wu Z, McGoogan JM. Kenmerken van en belangrijke lessen uit de uitbraak van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) in China: samenvatting van een rapport met 72 314 gevallen van het Chinese centrum voor ziektebestrijding en -preventie. JAMA (2020) 323:1239-1242. doi:10.1001/jama.2020.2648
 24. Xu Z, Shi L, Wang Y, et al. Pathologische bevindingen van COVID-19 geassocieerd met acuut respiratoir distress syndroom. Lancet Ademhalingsmed (2020) 8:420-422 doi:10.1016/S2213-2600(20)30076-X
 25. Neger F. Speelt antilichaamafhankelijke verbetering een rol bij COVID-19 pathogenese? Zwitsers Medisch Weekblad (2020) 150:w20249. doi:10.4414/smw.2020.20249317
 26. Lei Y, Zhang J, Schiavon CR et al., Spike Protein impairs Endotheelfunctie via Downregulatie van ACE 2. Omloop Res (2021) 128:1323–1326. https://doi.org/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902
 27. Lyons-Weiler J. Pathogene priming draagt waarschijnlijk bij aan ernstige en kritieke ziekte en mortaliteit bij COVID-19 via auto-immuniteit, J Translational Autoimmunity (2020) 3:100051. doi:10.1016/j.jtauto.2020.100051
 28. An H, Park J. Molecular Mimicry Map (3M) of SARS-CoV-2: Prediction of potentially immunopathogenic SARS-CoV-2 epitopes via een nieuwe immunoinformatische benadering. bioRxiv [Voordruk]. 12 november 2020 [geciteerd 2020 april 19]  https://doi.org/10.1101/2020.11.12.344424
 29. Greinacher A, Thiele T, Warkentin TE, Weisser K, Kyrle PA, Eichinger S. Trombotische trombocytopenie na ChAdOx1 nCov-19 Vaccinatie. N Engl J Med (2021). doi: 10.1056/NEJMoa2104840
 30. Othman M, Label A, Mazzetti I et al. Adenovirus-geïnduceerde trombocytopenie: de rol van von Willebrand factor en P-selectine bij het bemiddelen van versnelde bloedplaatjesklaring. Bloed (2007) 109:2832–2839. doi:10.1182/blood-2006-06-032524
 31. Ortel TL. Verworven trombotische risicofactoren in de kritieke zorginstelling. Crit Care Med (2010) 38(2 Suppl):S43-50. doi:10.1097/CCM.0b013e3181c9ccc8
 32. Grubaugh ND, Petrone ME, Holmes EC. We moeten ons geen zorgen maken als een virus muteert tijdens ziekte-uitbraken. Nat Microbiol (2020) 5:529–530. https://doi.org/10.1038/s41564-020-0690-4
 33. Greaney AJ, Starr TN, Gilchuk P, et al. Complete Mapping of Mutations to the SARS-CoV339 2 Spike Receptor-Binding Domain that Escape Antibody Recognition. Cell Host Microbe (2021) 29:44–57.e9. doi:10.1016/j.chom.2020.11.007.
 34. Lauring AS, Hodcroft EB. Genetische varianten van SARS-CoV-2 – Wat betekenen ze? JAMA (2021) 325:529–531. doi:10.1001/jama.2020.27124
 35. Zhang L, Jackson CB, Mou H, et al. De D614G-mutatie in het SARS-CoV-2 spike-eiwit vermindert het afstoten van S1 en verhoogt de infectiviteit. bioRxiv [Voordruk]. 12 juni 2020 [geciteerd 2021 apr 19]  https://doi.org/10.1101/2020.06.12.148726
 36. Korber B, Fischer WM, Gnanakaran S et al. Sheffield COVID-19 Genomics Groep. Veranderingen in SARS-CoV-2 spike volgen: bewijs dat D614G de infectiviteit van het COVID-19 virus verhoogt.  Cel (2020) 182:812-827.e19. doi:10.1016/j.cell.2020.06.043
 37. Francis T. Over de leer van de oorspronkelijke antigene zonde. Proc Am Philos Soc (1960) 104:572–578.
 38. Vibroud C, Epstein SL. De eerste griep is voor altijd. Wetenschap (2016) 354:706–707. doi:10.1126/science.aak9816
 39. Weisblum Y, Schmidt F, Zhang F, et al. Ontsnappen aan neutraliserende antilichamen door SARS354 CoV-2 spike eiwit varianten. Elife (2020) 9:e61312. doi:10.7554/eLife.61312
 40. Vanden Bossche G (March 6, 2021) https://dryburgh.com/wp-356content/uploads/2021/03/Geert_Vanden_Bossche_Open_Letter_WHO_March_6_2021.pdf
 41. Coish JM, MacNeil AJ. Uit de koekenpan en in het vuur? Due diligence gerechtvaardigd voor ADE in COVID-19. Microben infecteren (2020) 22(9):405-406. doi:10.1016/j.micinf.2020.06.006

Figuurlegendes

Figuur 1. Aantal nieuwe COVID-19-sterfgevallen in verhouding tot het aantal mensen dat ten minste één vaccindosis heeft gekregen voor geselecteerde landen. Grafiek toont gegevens van het begin van de vaccinatie tot 3 mei 365 , 2021. A) India (9,25% van de gevaccineerde bevolking), B) Thailand (1,58% van de gevaccineerde bevolking), C) Colombia (6,79% van de gevaccineerde bevolking), D) Mongolië (31,65% van de gevaccineerde bevolking), E) Israël (62,47% van de gevaccineerde bevolking), F) Hele wereld (7,81% van de gevaccineerde bevolking). Grafieken zijn gemaakt met behulp van gegevens van Our World in Data (geraadpleegd op 4 mei 2021) https://github.com/owid/covid-19-data/tree/master/public/data/vaccinations

 

3 thoughts on “57 Topwetenschappers en artsen geven schokkende studie over COVID-vaccins vrij en eisen onmiddellijke stopzetting van ALLE vaccinaties

 1. ER IS MEER DAN GENOEG REDEN EN BEWIJS, OM ALLE VACCINS EN PCR TESTEN EN TEMPERATUUR TESTEN TE STOPPEN. EN WEL ONMIDDELLIJK. ZE ZIJN ZEER GEVAARLIJK. DE BEDENKERS EN ONTWIKKELAARS HIERVAN HEBBEN ANDERE BELANGEN DAN DE GEZONDHEID VAN DE MENSEN.

  1. er kan nog niet geregistreerd worden, deze optie wordt nog aan gewerkt….het openbare materiaal is 24/7 beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wees De Weerstand
error: Content is protected !!