KOM IK OM, DAN KOM IK OM, EN WEER HEET ZE ESTHER

..

Ga heen, vergader al de Joden die zich in Susan bevinden, en vast om mijnentwil: eet noch drinkt drie dagen, zo min des nachts als des daags. Ook ik en mijn dienaressen zullen op dezelfde wijze vasten en dan zal ik tot de koning gaan ondanks het verbod; kom ik om, dan kom ik om. Esther 4:16

Dit waren de woorden van Esther, een Joods meisje dat koningin werd, de vrouw van Ahasveros, de machtige vorst van het Perzische rijk.
Esther stelde haar leven in de waagschaal en God gebruikte haar om het Joodse volk te redden. Het is bijzonder interessant om de geschiedenis van Esther en haar oom Mordechai te lezen. Het boze plan van Haman om de joden uit te roeien werd verijdeld. Alle gebeurtenissen waren nauwkeurig door God gepland en Hij kon Esther als sleutelfiguur in dat plan gebruiken. De overwinning van de Joden op hun vijanden wordt nog steeds ieder jaar gevierd met het Poerim feest.

6 thoughts on “KOM IK OM, DAN KOM IK OM, EN WEER HEET ZE ESTHER

 1. Beste Esther,
  Erg goed dat je voor je recht staat. Net als het recht om gezond te bljven.
  Je geeft het goede voorbeeld. Hetzelfde m.b.t je argumenten voor het niet dragen ervan.
  Naast de mogelijk onzichtbare lichamelijke schade is dat sowieso op het psychische aspect van toepassing.
  Niks te ‘FRAUDE’. Hoe durven ze! Laat hen dat maar eens bewijzen.
  Hoe dan ook, je staat in je recht.
  PS. Voor meer efficiëntie doe je dit beter nog samen met andere klasgenootjes.
  Succes!
  Mvg, vader van 2 schoolgaande pubrers.

 2. Groot respect voor je Esther! Door jouw scheepje te laveren tussen mogelijkheden en onmogelijkheden vind je de weg, die jij mag gaan!!! In de hoop dat velen jou zullen volgen in jouw standpunt, blijf ook ik als ouder en oudere weigeren de mondpamper te gebruiken.

  “Waarheid = Eerlijkheid = Zuiverheid = LIEFDE, waarbij de vier woorden alle hetzelfde betekenen en in elkaar zijn verstrengeld en onlosmakelijk verbonden. Daar kan geen menselijke’wettelijke’ maatregel tegenop en tussen komen.

  Ik duim voor je!

  Hartegroet, Harrie

 3. Lieve Ester, Jij bent een waar voorbeeld voor allen die met blindheid geslagen zijn. Geloof me Ik ben zo ontzettend trots op je!! Ik ben oma en heb een kleindochter van 3,5 jaar wat hoop ik dat zei de zelfde lef mag tonen als jij meiske. Wat Ben ik dankbaar dat er jonge mensen zijn die zo voor hun recht eerlijkheid en waarheid strijden. Dat JHWH je mag zegenen al zal je leven niet makkelijker zijn in je doen en laten. Ja wij werden door de eeuwen heen afgezonderd maar nooit uitgeroeid. Al zijn er velen vermoord in Zijn Naam. Geweldig ik heet geen Ester maar Leah maar ook voor mij gelde kom ik om dan kom ik om!! Ik weet waar ik de waarheid moet zoeken en dat is niet in de mens. Jij ook begrijp ik blijf daar in en HIJ ZAL HET MAKEN!! Sterkte en ik bid voor je.
  Leah Cohen

 4. Absoluut lef Esther, complimenten maar je ziet niemand staat je bij en dit geeft aan dat we het alleen gezamenljk kunnen. Als een hele klaas het niet doet wordt het al heel wat anders, maar je hebt de toon gezet!

 5. Geweldig Esther! dat voor je recht opkomt hoop dat er maar MEER gaan opstaan!
  De politie weet ook dat het niet grondrechtelijk is.
  MINISTER VAN VOLKS GEZONDHEID HEEFT EEN EET AFGELECHT OM VOLK TE DIENNEN
  NIET OM ZE GEESTELIJK EN LICHAMELIJK TE MARTELEN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wees De Weerstand
error: Content is protected !!