Ga weg van mij, ik ken jou niet

Vanavond was ik in een online meeting met nog 5 andere broeders.

5 man aan het woord in het tijdsbestek van anderhalf uur.

5 christenen aan het woord in een online meeting, dat is vuurwerk, toch?

Het was best mooi zo met elkaar van gedachten te wisselen.

Na afloop was ik echter eerst wat perplex, dacht daar over na en werd WOEDEND! VERBOLGEN!

Slechts 1 zin die door een van de mannen werd uitgesproken gaf aan de fundamentele oorzaak van ALLE verdeeldheid onder christenen vanaf de eerste dag t/m heden!

Daar moet ik wat over kwijt dat meer dan cruciaal is. Het betreft leven en dood, overwinning of verslagenheid, religie of relatie.

Ik omschrijf het als volgt:

Stel je eens even voor dat je morgen zomaar ergens iemand tegenkomt. Op straat, op je werk, waar dan ook. Je praat even met deze persoon die totaal verbijsterd blijkt over het feit dat hij jou tegenkomt in levende lijve. Je merkt dat hij totaal van de kaart is, super enthousiast, wil je handtekening, staat letterlijk te dansen dat hij je zo bij totale verrassing heeft ontmoet. Nog nooit heb je zoiets meegemaakt. Hij verteld dat hij al jaren dagelijks jouw youtube video’s volgt, al je boeken heeft gelezen, je cursussen heeft gevolgd al je films hebt gezien, zijn kinderen bijna dagelijks voorleest over jou en dat hij zelfs vele andere heeft weten te inspireren ook naar jouw video’s te gaan kijken.

Je wordt er zelfs verlegen van en nieuwsgierig waarom hij zo ontzettend verpletterend verbaasd en opgetogen is.

Dus je stelt hem de vraag: waarom ben je nu zo blij dat je mij hier tegenkomt je weet toch alles over mij door de video’s, boeken, films en cursussen?

Waarom?! Weet je dat dan niet? Weet je niet wat iedereen die ik ken over jou zegt?
Vraagt de man, nu net zo verbijsterd als jij!

Je blijft hem het antwoord schuldig, want je hebt werkelijk geen idee waar hij het over heeft.

Hij verteld je dat hij jou al jaren lang zo graag had willen ontmoeten. Hij las boeken over jou, keek films, praatte met anderen over jou en probeerde anderen zelfs ook achter het scherm te krijgen om naar jou te kijken, maar iedereen die hij kende, zelfs zijn beste vriend zei uiteindelijk allemaal het zelfde over jou.

Je stelt de man die duidelijk nog steeds helemaal van de kaart is dus de vraag:

Wat is dat dan wat ze kennelijk allemaal unaniem over jou zo stellig beweren?

Hij antwoord jou:

Iedereen zegt dat je geen echt persoon bent, maar alleen een virtueel beeld op een scherm.

Als je nog enig besef van waardigheid, respect en waarheid hebt, is het gevoel dat je krijgt bij het horen van mensen die alles van je menen te weten en tegelijkertijd stellig verklaren dat je geen persoon bent het zelfde gevoel wat je de Heilige Geest geeft als je denkt, laat staan beweert dat Hij geen Persoon is. Daarmee ontken je het volledige verlossingswerk van God de Vader door Jezus Christus en dus God Zelf!

Hij is namelijk de Enige Persoon op aarde en in de rest van het universum die je zou moeten kennen. Hij is namelijk DE MANIER om God te leren kennen als mens op aarde.
DAAROM zegt Jezus tegen de Samaritaanse vrouw in Johannes 4: 24 “God is geest. Als je Hem wil aanbidden, moet je Hem aanbidden met je geest en vol van waarheid.”

Hij is de Nieuwe Trooster waar Jezus voor Zijn hemelvaart over spreekt. Wie beweert dat Hij geen persoon is, kent hem niet.  Jezus is nooit gekomen om religie te stichten, maar om de door religie verziekte relatie tussen God en de mens te herstellen.

Dit is geen stof voor discussie maar de waarheid van Zijn woord die je kunt accepteren of verwerpen.
Bij wie het heeft geaccepteerd, zien we de vruchten van de geest, want het zijn de vruchten waaraan we de boom herkennen.

Enkele verwijzingen naar de Schrift waaruit blijkt dat de Heilige Geest een persoon is. Het ‘bewijs’ echter vind je alleen door Hem zelf te ontmoeten en vervolgens te leren kennen.

Precies DIT, het NIET eens erkennen van de Heilige Geest als persoon, laat staan het KENNEN van Hem, weten Wie Hij is, hoe Hij reageert, voelt, werkt en
te vinden is en vervolgens te gehoorzamen, is de nummer 1 oorzaak van ALLE verdeeldheid onder Christenen. Of moet ik zeggen onder hen die zich christenen noemen? Er wordt gezegd; het is een heidens werk om christenen te bekeren, het klopt.

Enkele verwijzingen naar de Schrift waaruit blijkt dat de Heilige Geest een persoon is:

De christenen in Efeze worden opgeroepen de Heilige Geest niet te bedroeven. Bedroefdheid is een emotie. Blijkbaar kent de Heilige Geest dus emoties – Efeze 4:30.

In Handelingen 5: 3 lezen we over Ananias dat hij de Heilige Geest had bedrogen en in vers 4 staat dan – U hebt niet tegen mensen gelogen, maar tegen God. De Heilige Geest is dus God.

Er worden ook enkele eigenschappen van de Heilige Geest genoemd die Goddelijk zijn. Zo lezen we dat de Geest eeuwig is – Hebreeën 9:14. Ook vinden we dat men zich niet kan verbergen voor de Geest – Psalm 139:7. Dit duidt op de Goddelijke eigenschap van alomtegenwoordigheid.

Johannes 4:22

22 Jullie, de Samaritanen, aanbidden God zonder Hem echt te kennen. Maar wij Joden weten Wie we aanbidden, want wij kennen God. Want de Redder van de mensen komt uit het Joodse volk. 23 Nu is de tijd begonnen dat echte aanbidders de Vader zullen aanbidden met hun geest en vol van waarheid. Want dat is het soort aanbidders waar de Vader naar verlangt. 24 God is een geest. Als je Hem wil aanbidden, moet je Hem aanbidden met je geest en vol van waarheid.” 25 De vrouw zei tegen Hem: “Ik weet dat op een dag de Messias komt. (Hij wordt ook wel de Christus genoemd.) Als Hij er eenmaal is, zal Hij ons alles vertellen en uitleggen.” 26 Jezus antwoordde: “IK BEN [d] dat, Ik die nu met jou praat.”

Downloads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wees De Weerstand
error: Content is protected !!