Merkel komt terug op lockdown

Woensdag 24 maart 2021
Merkel: “Idee ontworpen met de beste bedoelingen” +++
Bondskanselier Merkel zei in een persconferentie voor haar toespraak in de Bondsdag dat het idee van een paasvakantie “ontworpen was met de beste bedoelingen”. In de korte tijd die het kost, kan het echter niet worden geïmplementeerd. “De kosten en baten moeten in een redelijk verantwoorde relatie liggen”, zei Merkel. Ze beschreef de beslissing als “mijn enige fout” en fouten moeten worden gecorrigeerd. “Hiervoor vraag ik vergeving van alle burgers.”

+++ 12:33 Bartsch: Bondskanselier zou een motie van vertrouwen in de Bondsdag moeten vragen +++
Linkse fractievoorzitter Dietmar Bartsch roept bondskanselier Merkel op om het vertrouwen in de Bondsdag uit te brengen nadat de geplande paasrust is ingetrokken. “We hebben nu een ware vertrouwenscrisis in het politieke leiderschap van het land”, zei hij tegen de kranten van de Funke-mediagroep. Een consequente strijd tegen pandemieën is alleen mogelijk als de kanselier het vertrouwen geniet van de meerderheid in het Parlement. ‘Je moet de motie van vertrouwen in de Duitse Bondsdag vragen.’ Bartsch sprak van “amateurisme in de kanselarij”. In plaats van de crisis op te lossen, begaat de federale overheid fout na fout in de strijd tegen de pandemie.

+++ 12:17 Laschet: “Niet prettig – noch voor de bondskanselier, noch voor ons” +++
De premier van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, zegt in het staatsparlement dat de bondskanselier de volledige verantwoordelijkheid op zich heeft genomen voor het besluit om de paasrust stop te zetten na de juridische herziening. Ze gaf toe dat het haar fout was in deze vorm en dat de verordening niet afdwingbaar was. “Ik heb mijn zorgen geuit, maar uiteindelijk zeiden 16 premiers dat we het op die manier zouden doen”, zegt Laschet. ‘Dat is niet prettig – noch voor de bondskanselier, noch voor ons allemaal.’ Niettemin deed hij een beroep op de burgers om zoveel mogelijk van de paasrust toe te staan ​​van Witte Donderdag tot Paasmaandag.

+++ 12:06 VDA-baas: “Teken van grootte, fouten toegeven” +++
De industrie toont begrip voor het besluit van bondskanselier Merkel om de paasvakantie te stoppen. “Ik vind het een teken van grootsheid als je fouten toegeeft”, zegt Hildegard Müller, hoofd van de Association of the Automotive Industry (VDA). De VDA maakte zich ook ernstig zorgen over het regeringsplan dat zou hebben geleid tot het stilleggen van de activiteiten in de auto-industrie.
d3da781b72223b82c89ca7d2d3a743b6.jpg
Politiek 24/03/21
Opening voor bioscopen en sport Laschet: “Overal Tübingen nodig”

+++ 11:55 Laschet plant ook modelregio’s – “Tübingen overal nodig” +++
Noordrijn-Westfalen wil openingen van coronagerelateerde beperkingen testen met strikte beschermingsmaatregelen en testconcepten in een half dozijn modelregio’s. De deelstaatregering zal dergelijke tijdelijke projecten “snel na Pasen mogelijk maken”, zei premier Armin Laschet. Dan zou bijvoorbeeld met een negatieve coronatest opnieuw geprobeerd kunnen worden om bioscopen, sport- of culturele evenementen te bezoeken. De geselecteerde locaties zouden de komende dagen worden gepresenteerd. De selectie brengt alle regio’s van de landelijke districten en grote steden in kaart. De openingsconcepten in Tübingen zijn voorbeeldig. ‘We hebben Tübingen overal nodig’, zei Laschet, maar zonder Tübingen te kopiëren.

+++ Aanval op gemeentehuis in Delmenhorst vanuit “Trouble over Corona-regels” +++
De 30-jarige man, die naar verluidt een brandstichting heeft gepleegd op het gemeentehuis van Delmenhorst in Nedersaksen, handelde volgens de politie uit “woede over de coronaregels”. Dat was het resultaat van het eerste verhoor van de vermeende dader. Naast de brandweerkundigen van de politie doet nu ook de staatsveiligheid die verantwoordelijk is voor politieke criminaliteit. Ook andere motieven worden onderzocht. Het parket in Oldenburg wil beslissen of de verdachte overdag wordt vastgehouden. De man zou dinsdagavond rond 22.30 uur verschillende molotovcocktails door een kapot raam in het gemeentehuis hebben gegooid. Twee getuigen hielden hem tegen.

+++ 11:17 na vaccinatiestop in Hong Kong – Biontech start onderzoek +++
Nadat Hong Kong en Macau vaccinatieverboden hebben opgelegd vanwege verpakkingsfouten, start Biontech een onderzoek. De review omvat de afhandeling van de partij in de vaccinatiecentra, in de gehele toeleveringsketen, tijdens het ompakken en bij het afvullen en afronden, legt het in Mainz gevestigde bedrijf uit. Er is momenteel echter geen reden om een ​​beveiligingsrisico aan te nemen. Uit voorzorg is echter besloten de verdere vaccinatie met de partij te onderbreken totdat het onderzoek is afgerond. Geen enkele andere regio werd bevoorraad met blikken uit deze batch. Hong Kong en Macau hadden de vaccinaties opgeschort omdat een partij vaccin verpakkingsfouten in de flessendoppen bleek te hebben.

+++ 11:10 rol achteruit met Pasen – rustdagen worden gestopt +++
Volgens informatie van de ntv van de groep deelnemers aan de federale staatstop, zijn de extra rustdagen waartoe aanvankelijk met Pasen was besloten, van tafel. Dienovereenkomstig gaf Merkel bij de omschakeling toe dat de rustdagen een “vergissing” waren. Dat neem je op je hoofd.

BRON 

BRON

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wees De Weerstand
error: Content is protected !!